Mijn
masterclasses
09.30 - 11.00
11.30 - 13.00
13.30 - 15.00
15.30 - 17.00

Paul Balk

Olieverf

Paul Balk is beeldend kunstenaar, artistiek leider en sinds 1986 zzp’er in de kunst. Naast de zelfstandige beroepspraktijk geeft hij cursussen tekenen en schilderen in het eigen atelier en extern. Daarnaast is hij initiatiefnemer van Podium Papegaai; een intiem podium voor jonge talentvolle kunstenaars en muzikanten. Daarnaast is hij adviseur van Old Holland Classic Colours; de makers van de Rolls Royce onder de olieverven. Zijn schilderijen laten zich omschrijven met de term ‘lyrisch abstract’. De niet met het blote oog waarneembare werkelijkheid vormt een deel van de inspiratie. “Het niets is een onuitputtelijke bron van mijn fascinatie.”

Olieverf nat-in-nat schilderen

< terug naar overzicht masterclasses

De workshop bestaat uit drie onderdelen. Paul Balk vertelt over de kwaliteitskenmerken van een goede olieverf. Een korte verhandeling over de geschiedenis van de olieverf en de makers van de Old Holland Classic Colours.

Hij begeleidt de deelnemers in het maken van een abstract expressionistisch schilderij in de “Alla Prima” (nat-in-nat) schildertechniek. Als inspiratie zullen dadaïstische klankgedichten gebruikt worden.

De nadruk zal liggen op het persoonlijke handschrift en persoonlijke mentaliteit  als gereedschappen voor de handeling van het schilderen.

Docent: Paul Balk
kies een
tijdvak